+3670 329 1182
6000 Kecskemét, Simonyi utca 7. 2/1.
info@legohome.hu

Műszaki tartalom

Műszaki tartalom
Teherhordó falazat Wienerberger Porotherm 30 X-therm tégla
Válaszfal Wienerberger Porotherm 10 tégla
Homlokzati hőszigetelés 15 cm
Tetőszerkezet (választható) (a) Szeglemezes tetőszerkezet
(b) Hagyományos ácsolt tetőszerkezet
Tetőcserép (választható) (a) Bramac Római Novo (téglavörös, rubinvörös, barna, antracit)
(b) Leier Toscana Classic (terra, téglavörös, mogyoró, fekete)
(c) Terrán Danubia vagy Synus (meggypiros, mogyoróbarna, natúr, fekete, sötétbarna, tégla, bordó, antracit, mocca, korall, moon, carbon, merlot)
Külső nyílászárók (választható) (a) Kömmerling 76AD (3 üvegrétegű, 5 légkamrás, 76 mm-es profil, fehér színben)
(b) Gealan S8000IQ (3 üvegrétegű, 6 légkamrás, 74 mm-es profil, fehér színben)
(c) Brügmann-Salamander (3 üvegrétegű, 6 légkamrás, 73 mm-es profil, fehér színben)
(d) Internorm KF410 – műanyag és HF410 fa-alumínium (egyedi árazást igényel)
Fűtésrendszer (választható) (a) Gáz fűtés 24 kW kondenzációs gázkazán (padlófűtéssel) + levegő-levegő hőszivattyú**
(b) Napelem* + gáz fűtés 24 kW kondenzációs gázkazán (padlófűtéssel)
(c) Napelem* + infra fűtés (padlófűtéssel)
(d) Napelem* + Bosch Tronic Heat 3500 elektromos kazán (padlófűtéssel)
(e) Levegő-víz Bosch Compress 6000 AW hőszivattyú (egyedi árazást igényel)
(f) Víz-víz hőszivattyú (egyedi árazást igényel)
Hidegburkolat (választható) 8.500 Ft / m2
Melegburkolat (választható) 8.000 Ft / m2
Szaniterek (választható) 600.000 Ft / 100 m2
Bejárati ajtó (választható) [LINK] [LINK] 250.000 Ft-ig
Teraszajtó (választható) 250.000 Ft-ig
Beltéri ajtó (választható) [LINK] [LINK] 95.000 Ft-ig
Lábazat 1 sor lábazat sávalappal
Csatornarendszer (választható) (a) Hagyományos horganyzott
(b) Színezett (3.000 Ft / fm)

*A napelem mennyisége az épület hasznos területének függvénye! 100 m2-es ház esetében gáz fűtéssel és elektromos kazánnal kb 2,5 kW, infrafűtéssel kb 6 kW. Ennek a fűtési rendszernek a telepítése kizárólag érvényes, szaldó alapú elszámolással rendelkező csatlakozási szerződéssel lehetséges.

**A levegő-levegő hőszivattyú darabszáma az épület hasznos területének függvénye! 100 m2-es ház esetében gáz fűtéssel, 4 db legalább 4-es SCOP értékkel rendelkező készüléket jelent.

FÖLDMUNKA

A telekkel szembeni elvárások: a telek maximális lejtése 1,5%, a teherhordó réteg elhelyezkedésének maximális mélysége 0,9 m, ásható talaj. Az építkezés megkezdése előtt az építési területen lévő fák, cserjék eltávolítása ügyfél feladata, és költsége.

Az öntött beton sávalapok gépi vagy kézi földkiemelése maximum 45 cm szélességben, kézzel tisztázva, a talajmechanikai jellemzők függvényében történik. A lábazati falak közé géppel tömörített töltésföld kerül, majd annak felső záró rétege tömörített kavicsréteg.

 ALAPOZÁS

A külső és belső szerkezeti falak alatt az optimális esetben 0,9 méter mélységben elhelyezkedő teherbíró talajrétegre támaszkodó, 40 cm széles úsztatott sávalap készül. 

A rendelkezésre álló tervdokumentációk alapján kiszámított a sávalapba betölthető beton mennyiségéhez képest esetleges + 20%-os többlet beton mennyiséget a kivitelező még átvállalja, de az a fölötti mennyiséget pótmunkaként felszámolja.

Az alapok betonacéllal történő megerősítő vasalással készülnek. Ettől eltérő paraméterek esetében egyedi statikai tervek alapján, külön árajánlat készül az alapozásra. Ezen munkákat a kivitelező az előzetes egyeztetések alapján pótmunkaként végez el, melynek összegét a következő munkafázis megkezdése előtt bekéri.

Szélsőséges talajmechanikai, és domborzati jellemzők esetén a kivitelező fenntartja a jogot arra, hogy  (pl: magas talajvíz esetén, duzzadó agyag jelenlétekor, támfal igényekor) a tulajdonossal való egyeztetés után, az árajánlatban szereplő alapozási munkák levonásra, kiszervezésre kerülnek.  Majd a speciális alapozási munkálatokat a továbbiakban egy, a megrendelővel szerződött, arra szakosodott mélyépítő cég végez el. Ezen változtatást az e-naplóban rögzítik. Az elkészített szerelőbetontól a kivitelező a szerződésben rögzítettek szerint folytatja az építkezést.

TEHERHORDÓ ÉS VÁLASZFALAK

A teherhordó és külső térelhatároló falak (11 sor magas) Porotherm 30 X-therm téglából, és a belső teherhordó szerkezetek vasbeton pillérvázból készülnek.

Porotherm 30 X-therm tégla

Rejtett redőnytok kialakítása lehetséges, de azt a felek a tervezési, és árazási fázisban rögzítik.

 A válaszfalak 10 cm-es vastagságban téglából kerülnek kiépítésre. Az esetleges gipszkartonos válaszfal kialakítást a felek a tervezési, és árazási fázisban rögzítik.

Porotherm 10 N+F válaszfal tégla

A lábazati fal 1 sor magas 30 cm széles LEIER v. FRÜHWALD beton falazó elemből készül.

Leier 50, 30, 23 zsalukő

Az egyedi igények, az építéshatósági szabályozás, valamint a helyszíni szemle során a terepviszonyok figyelembe vételekor meghatározott lábazati sor emelési igényt a felek a tervezési, és árazási fázisban rögzítik. Az alap műszaki tartalom szerinti 1 sor lábazati faltól eltérő kialakításról (plusz 1-2-3 sor) külön előzetes árajánlat készül. Ezen munkákat a kivitelező az előzetes egyeztetések alapján pótmunkaként végez el, melynek összegét a következő munkafázis megkezdése előtt bekéri.

FÖDÉMSZERKEZET

Szeglemezes rácsos faszerkezet „hagyományos” fa födémszerkezet.

szeglemezes tetőszerkezet

A szeglemezes rácsos faszerkezet egy előre gyártott rendszer, amely egyben tartalmazza a födém és a tetőszerkezetet is, melyet szárított faanyagból üzemi körülmények között kerül gyártásra. Ezáltal a száradási és vetemedési problémák kizárhatók. A födém gerendák között 30 cm vastag üveggyapot hőszigetelés kerül beépítésre.

fújható üveggyapot szigetelés

A garázs födémének gerendái közé 15 cm üveggyapot szigetelés kerül beépítésre. A födém faanyagát láng és gombamentesítő anyaggal kezeljük.

TETŐSZERKEZET ÉS TETŐFEDÉS

A családi lakóház tetőszerkezete fa szerkezet, melyet tetőfóliával, ellenléc-léc és kiszellőztető szerkezettel látunk el. A tetőszerkezet favédelmét, mártott technológiával végezzük. A tetőfedés a LEIER, TERRAN, vagy BRAMAC betoncserepekből valósul meg, melyek több alapszínből választhatóak, gerinc és kezdő elemekkel, tetőszivaccsal, hó szelővel, szellőzőcseréppel, bizonyos esetekben tetőkibúvóval, tetőjárdával.

Bramac Novo 4 alapszínű betoncserép

Lehetőség van egyéb betoncserepek alkalmazására is, melyekről előzetes árajánlatot készítünk, és a tervezési, és árazási fázisban rögzítünk. A kivitelező a cserép módosítás összegét előzetes egyeztetések alapján pótmunkaként tünteti fel, melynek összegét a következő munkafázis megkezdése előtt bekéri.

 KÉMÉNY

Szilárd tüzelésre alkalmas hőszigetelt kémény megegyezés szerinti méretben, melyre kizárólag zárt égésterű tüzelőberendezést lehet rácsatlakoztatni. Az előre kiképzett frisslevegő utánpótlással, padlócsatornával.

BÁDOGOS SZERKEZETEK

Csapadékvíz elvezetés céljára hagyományos horganyzott csatornarendszer készül.

horganyzott ereszcsatorna

Lehetőség van színezett ereszcsatorna alkalmazására is, melyről árajánlatot készítünk. A kiválasztott színes ereszcsatorna módosítás összegét előzetes egyeztetések alapján pótmunkaként tünteti fel, melynek összegét a következő munkafázis megkezdése előtt bekéri.

HELYSZÍNI MONOLIT VASBETON ÉS ELŐREGYÁRTOTTSZERKEZETEK

Az egyéb vasbeton szerkezetek (kerámia „U” zsalut építünk be 23 cm magas), lemezek, pillérek, lépcsők és gerendák a statikai méretezés szerint készülnek. A lábazati falakra 6 / 15 / 15 hálós vasalású szerelőbeton készül, helyszíni, vagy transzportbetonból.

 A szerkezeti betonok locsolása a tulajdonos feladata!

Cél: minimum 5 napon keresztül nedvesen tartani a szerelőbetont a kötés érdekében.

BELSŐ FALFELÜLETEK

Az épület belső fal felületét gépi vakolással borítjuk. A vakolatot csiszolt felületű üvegszál erősítésű glettel látjuk el, amire választható színű diszperziós festés kerül.

gépi vakolás

KÜLSŐ FALFELÜLETEK

Az épület külső falaira 15 cm-es EPS80 polisztirollap hőszigetelést ragasztunk fel, ezzel a szerkezettel falaink hőszigetelő képessége megfelel az alacsony energiájú ház falazatának, melyre felkerül a színező nemesvakolat (első három színmélységig!). 

A lábazatot 10 cm-es XPS hőszigeteléssel tesszük hőhídmentessé, majd választható színű nemesvakolattal látjuk el. Az ereszek, teraszok, lépcsők lambéria borítása kültéri lazúr bevonattal készül választható színben.

Lehetőség van a polisztirollap hőszigetelés vastagságának növelésére a még kedvezőbb energetikai mutatók elérése érdekében, melyet a felek a tervezés, és árazás fázisában rögzítik.

PADLÓK

A belső padlók rétegrendje a következő:

A szerelőbeton felületére kerül a lánggal összeolvasztott 1 réteg talajpára elleni 4 mm-es vízszigetelés, amire fektetjük a 10 cm vastag EPS 150 hőszigetelő lapokat, erre PE fólia kerül, majd a 6-8 cm vastagságú aljzatbeton. A terasz és lépcső padlószerkezete vasalt beton.

HIDEGBURKOLATOK

A belső helyiségek hidegburkolatai a burkolási jegyzőkönyvben rögzített mennyiségben és árban, a Megrendelő által kiválasztott burkolólapokból ragasztva, hálóba rakva és fugázva készülnek, a következő helyiségekben: konyha, háztartási helység, fürdőszoba, WC, kamra, előtér. A  konyhaszekrény köze 3 folyóméterig (maximum 2 m2 felületig) kerül burkolásra. A fürdőszoba és a WC fala 210 cm magasságig, igény esetén műanyag élvédővel kerül burkolásra. A konyha, kamra, előtér, háztartási helység a padlólap anyagából vágott szegővel készül.

hidegburkolás

A többi helyiség melegburkolattal készül.

A hidegburkolatok bruttó elszámolási egységára 8500 Ft/m2 (alapterület + 15 % vágási veszteség). (A terasz, külső lépcsők, külön megrendelésre kerülhetnek burkolásra, melyet a szerződéses ár nem tartalmaz. Kültéri burkolás esetén fagyálló, kőporcelán burkolattal készülnek, flexibilis, fagyálló ragasztóba, flexibilis fugázóval fugázva). 

Burkolatváltóval, max. 3000 Ft/fm-ig.

Speciális, a fent meghatározottaktól eltérő technikai megoldásoknál egyedi árakat ajánlunk ki. (pl: Gránit lap lerakása, vágása, válogatása, mozaik csempék használata stb.)

Ezen munkákat a kivitelező az előzetes egyeztetések alapján pótmunkaként végez el, melynek összegét a következő munkafázis megkezdése előtt bekéri.

MELEGBURKOLATOK

A melegburkolatok bruttó elszámolási egységára 8000 Ft/m2 (alapterület + 5 % vágási veszteség). Ajánlati árunk tartalmazza a minőségi burkolási munkához szükséges műanyag élvédőket és szilikon tömítőket. Melegburkolat hidegburkolatra való átváltása esetén bruttó 11500 forint technológia váltási díjat számolunk fel négyzetméterenként!

Ezen munkákat a kivitelező az előzetes egyeztetések alapján pótmunkaként végez el, melynek összegét a következő munkafázis megkezdése előtt bekéri.

laminált padló lerakása

Ajánlatunk laminált parketta melegburkolatot tartalmaz a burkolási jegyzőkönyvben rögzített mennyiségben és árban.

Burkolatváltóval, max. 2400 Ft/fm-ig.

1800 forint /szál árkategóriájú szegőléccel és habalátétes kopogáscsökkentő alátétlemezzel a kívánt színben vagy mintában. Ettől eltérő melegburkolati igényeket is megvalósítunk, mint pl. hajópadló, keményfa vagy intarziás parketta, parafa burkolat, stb. az építtetővel történő egyeztetés után.

NYÍLÁSZÁRÓ SZERKEZETEK

Külső nyílászárók:

A külső nyílászárók fokozott hőszigetelt 5-6 légkamrás 3 üvegrétegű műanyag nyílászárók kívül–belül fehér színben.

1 db bejárati ajtó kívül-belül fehér színben (5 pontos biztonsági műanyag ajtó, kilincscsel és zárszerkezettel bruttó 250,000 Ft elszámolási értéken)   

1 darab egy vagy kétszárnyas nyíló, kívül – belül fehér színű műanyag teraszajtó (kilinccsel, zárszerkezettel bruttó 250,000 Ft elszámolási értékben).

ablak beépítés

Amennyiben megrendelői beszerzéssel érkeznek a kültéri nyílászárók, abban az esetben gondoskodnia kell azok beszereléséről is, a gyártói garancia miatt.

KÖNYÖKLŐK

Az árajánlat fehér műanyag könyöklőket tartalmaz kívülre és belülre. A megrendelő egyedi igényei alapján a gyártótól visszaigazolt árak közötti különbséget a kivitelező az előzetes egyeztetések alapján pótmunkaként számol fel, melynek összegét a következő munkafázis megkezdése előtt bekéri.

A HÁZ VÁRHATÓ ENERGETIKAI BESOROLÁSA

A megrendelő által választott fűtési rendszertől, és egyéb választott energetikai paraméterektől, a fal-üvegfelület arányától, a ház tájolásától is függhet. A teljes épületre vonatkozó előre látható energetikai besorolás: BB

BELTÉRI NYÍLÁSZÁRÓK

A beltéri ajtók utólag szerelhető tokosak, 95,000 Ft/db értékben választhatóak kilinccsel együtt (küszöb és küszöbváltó nélkül). Ettől eltérő, akár különleges nyílászáró igényeket is előre egyeztetve, szívesen teljesítünk.

beltéri nyílászáró beépítés

A alap műszaki tartalomban rögzített nyílászáró beszerzési árak, és a megrendelő egyedi igényei alapján a gyártótól visszaigazolt árak közötti különbséget a kivitelező az előzetes egyeztetések alapján pótmunkaként számol fel, melynek összegét a következő munkafázis megkezdése előtt bekéri.

KÖZMŰVEK

A közművek telekhatárig történő behozatala és a mérőórák kiépítése az ügyfél feladata és költsége. A víz, szennyvíz, gáz és villany bekötését a mérőóráktól a családi házig, ajánlatunk maximum 20 folyóméterig tartalmazza.

A 20 folyómétert meghaladó közművezetés pótmunkaként kerül elszámolásra, melynek ára: 7000-8,000 Ft/folyóméter/is lehet közművenként, (a talajviszonyok függvényében) melynek összegét a kivitelező a következő munkafázis megkezdése előtt bekér.

A házon belüli gépészeti munkálatokat az ajánlatunk tartalmazza, a következők szerint:

ÉPÜLETGÉPÉSZET (VÁLASZTHATÓ)

(A) Gázfűtés esetén+napelem (energetikus által számított, kb. 2,5 kW/100 m2-es ház) vagy Gáz fűtés + levegő-levegő hőszivattyú esetén (energetikus által számított, 4db klíma/100 m2-es ház)

A családi lakóház fűtése és használati meleg víz ellátása korszerű, kondenzációs gáztüzelésű, 24 KW-os Ariston, vagy BOSCH kazánnal és padlófűtéssel készül. Padlófűtés osztó-gyűjtő 1-8 körig szekrénnyel, szereléssel, gázkazán bekötéssel. A fűtés manuális, hordozható termosztáttal szabályozható.

Napelem helyett kérhet levegő-levegő hőszivattyút. Ebben az esetén legalább 4-es SCOP értékű, inverteres (hűtő-fűtő) klímaberendezéssel látjuk el az épületet.

kondenzációs gázkazán

(B) Elektromos fűtés esetén NAPELEMMEL, tervezéssel, engedélyezéssel, telepítve a fűtés jelentős részének kiváltására: (6 kW rendszer 6 kW-os inverterrel/ 100 m2-es házra vetítve)

A családi lakóház fűtése elektromos fűtőfilmmel, illetve fűtő szőnyeggel biztosított, amely az összes helyiségben (a garázs alapesetben fűtés nélküli) a padlóban van elhelyezve. Mindegyik helyiség külön termosztátról vezérelhető.

A használati melegvízellátást korszerű, 80-100L-es, Ariston márkájú villanybojler biztosítja, amelynek egység- és anyag árát, továbbá beépítési költségét a ház kulcsrakész ára tartalmaz.

(C) Napelem + elektromos kazán esetén (padlófűtéssel) (energetikus által számított, kb. 2,5 kW/100 m2-es ház)

A családi lakóház fűtése és használati meleg víz ellátása korszerű, elektromos, BOSCH kazánnal és padlófűtéssel készül. Padlófűtés osztó-gyűjtő 1-8 körig szekrénnyel, szereléssel, gázkazán bekötéssel. A fűtés manuális, hordozható termosztáttal szabályozható.

Bosch Tronic Heat 3500 elektromos kazán(D) Hőszivattyú esetén: (egyedi árazást igényel)

A családi lakóház fűtése a Bosch által gyártott prémium kategóriás levegő-víz vagy víz-víz hőszivattyú rendszerrel történik. A vízvezetékrendszer unipress ötrétegű csővezetékekkel, a szennyvíz-csatornázás KG-PVC lefolyócsővel szerelten kerül kiépítésre.

Az alap műszaki tartalomban, az alábbi helyiség, és gépészeti egységek kialakítását vállaljuk: 

1 db Fürdőszoba:

1 db különálló WC helyiség:

 1 db Háztartási helyiség:

1 db Konyha:

Alapcsomag összesen:

A felsorolt alap gépészeti berendezéseken felüli, a jelenleg ismert alaprajzi vázlatrajz alapján meghatározható plusz (Például: törölköző szárító radiátor, puffer tartály, padlóösszefolyó, falikút, plusz csapok, szennyvízlevezetések stb.) megrendeléseket, és kialakításokat pótmunkaként felszámoljuk.

A lefolyók, vízcsatlakozások, és egyéb szerelvények darabszámát a gépészeti melléklet határozza meg.

A szaniterek (minden, ami falon kívüli) és a csaptelepek négyzetmétertől függően 600.000 Ft értékig választhatóak.

Gépészeti többletmunkák, vagy plusz berendezések (törölköző szárító radiátor, puffer tartály, padlóösszefolyó, falikút stb.) beépítése esetén a kivitelező a módosítások összegét előzetes egyeztetések alapján pótmunkaként tünteti fel, melynek összegét a következő munkafázis megkezdése előtt bekéri.

SZELLŐZÉS

Ajánlati árunk tartalmazza a gázberendezésekhez előírt fali szellőző csövet.

VILLANYSZERELÉS

A családi lakóház elektromos rendszere 1 db belső süllyesztett elosztószekrénnyel, rézvezetékekkel, kábelekkel és szerelvényekkel, lámpatestek nélkül készül.

A szerelvények mennyiségét a villanyszerelési melléklet tartalmazza. (4db/helyiségenként (minden helyiség!), +2db IT, +3db TV ami kb. 60db egy 100 m2-es ház esetében).

villanyszerelés

Villanyszerelési többletmunkák, vagy plusz berendezések (LED szalag, plusz konnektorok, kapcsolók, udvari világítások) beépítése esetén a kivitelező a módosítások összegét előzetes egyeztetések alapján pótmunkaként tünteti fel, melynek összegét a következő munkafázis megkezdése előtt bekéri.

TERVEZÉSI FELADATOK, ÉS KÖLTSÉGEK MELYEK  A SZERZŐDÉS SZERINT A FŐVÁLLALKOZÓT TERHELIK

Alaprajzi vázlat elkészítése, előzetes egyeztetések a szakhatóságokkal, közműkezelői hozzájárulások beszerzése, építész-tervező díja, hatósági ügyintézés, statika, a legfeljebb 300 m2 alatti összes nettó területű új lakóépület építésének egyszerű bejelentésével kapcsolatos teljes ügyintézése, valamint a geodéta munkák közül a geodéziai alaptérkép, a kitűzés, a visszatűzés, és a tervezői művezetés.

SZERZŐDÉSEN KÍVÜLI VÁRHATÓ TERVEZÉSI FELADATOK, ÉS A MEGRENDELŐT TERHELŐ KÖLTSÉGEK

A telek elhelyezkedésére, talajösszetételére, és övezeti besorolására vonatkozóan speciális esetben az Építéshatóság külön szakhatósági állásfoglalásokat kérhet! Például: talajmechanika, kiterjesztett geodézia, régészeti szakvélemény, légügyi, környezetvédelmi, vízügyi (zárt szennyvíztározó, fúrt kút esetén 14.000 forint), stb. hatósági állásfoglalás, valamint az építési hatóság által kért esetleges szakági tervek, tervezők bevonása nem része az árajánlatnak.

Az épület elkészültét igazoló hatósági bizonyítvány kiállításához szükséges dokumentumok: 

KIVITELEZÉSI IDŐ OPTIMÁLIS ESETBEN