+3670 329 1182
6000 Kecskemét, Simonyi utca 7. 2/1.
info@legohome.hu

Előfinanszírozás

Nagyon fontos, hogy a prémium műszaki tartalmunk esetében előre soha nem kérünk pénzt, csak és kizárólag az elkészült munkáért kell fizetni! A házépítés összesen 8 ütemből áll, ezek lesznek majd a fizetési pillérek is.

Mit jelent az előfinanszírozás gyakorlatban?

(1) Az első és egyben elengedhetetlen lépés az, hogy leszerződünk;
(2) majd saját tőkéből megcsináljuk az I. építési ütemet (teljes építési tervdokumentáció, geodéziai felmérés, alapozás szerelőbetonig);
(3) amikor elkészültünk, akkor kiállítjuk a nevedre az I.-es építési ütemről szóló számlát;
(4) eztán a műszaki ellenőröd vagy Te, leellenőrzöd a munkánkat, hogy megfelelő-e;
(5) ha pedig mindent rendben találtál, akkor elutalod nekünk az I.-es építési ütemről szóló számla összegét.

…és így fogunk eljárni mind a VIII. építési ütemben.

előfinanszírozás

Amennyiben banki hitelt szeretnél felvenni a házad építéséhez, akkor az ütemezés kicsit eltérhet. Többféle konstrukciót vehetsz igénybe (egyik például, hogy az építési telek képezi a teljes önerőt), ami során az I.-es és II.-es építési ütemet előre el kell készítenünk, vagy olyan is lehet, hogy a számlázást megelőzi egy banki értékbecslés. Ezekhez helyzetekhez viszont maximálisan alkalmazkodunk!

Az előfinanszírozás tehát azt is jelenti, hogy nem fordulhat elő olyan, hogy a kivitelező felmarkolja a pénzt előre, majd eltűnik, mivel mindig az adott, már elkészült munkafolyamatért kell fizetned (kivéve, ha a szerződéses áron felül valami extra igényed lenne). Sőt, még az a lehetőség is fennáll számodra, hogy addig nem fizetsz ki minket, amíg nem vagy teljesen elégedett a munkánkkal.

Miért fontos, hogy csak olyan generálkivitelezővel szerződj le, aki vállal előfinanszírozást? A következő ATV-s riportból megtudhatod!

 

Milyen ütemek vannak egy házépítés során és mennyi az elkészülési idejük?

 

« Tovább a KÖTBÉR-GARANCIA konstrukciónkra

Tovább az ÁR-GARANCIA konstrukciónkra »