+3670 329 1182
6000 Kecskemét, Kőrösi-hegy 36.
info@legohome.hu

Házépítés kalkulátor

A házépítés kalkulátor azok számára nyújt segítséget, akik éppen családi házat szeretnének építeni. Az első kérdés általában az, hogy mennyibe kerül egy ilyen ház felépítése. Az ár azonban sok tényezőtől függ, például a terepviszonyoktól, a talaj teherbírásától, az épület szerkezetétől és a műszaki tartalomtól, ráadásul a lokáció is nagyban befolyásolja az árat. Mindez azt jelenti, hogy a pontos költségeket nehéz előre megbecsülni anélkül, hogy ha nem vagyunk minden információ tudatában. Bővebben erről a „házépítés költségek” menüpontba olvashatsz.

A második gyakori kérdés, hogy mennyi a négyzetméter árunk. Ebben az esetben fontos megérteni, hogy az ár függ az épület méretétől is. Például egy kisebb, 65 négyzetméteres ház nagyobb négyzetméter árat fog eredményezni, mint egy nagyobb, 120 négyzetméteres ház. Azonban azt is figyelembe kell venni, hogy milyen árat és milyen méretet veszünk alapul. Nettó vagy bruttó árakról beszélünk-e, és nettó vagy bruttó négyzetméterekről? Az eltérő számítások akár 135.000 forintos különbséget is eredményezhetnek négyzetméterenként. Bővebben erről „házépítés árak” menüpontba olvashatsz.

A házépítés kalkulátor használata azonban könnyebbé teheti az előrejelzést. A kalkulátor segítségével egy átlagos 110-150 négyzetméteres nettó hasznos alapterületű családi ház költségei könnyen megbecsülhetők. Használd a kalkulátort, hogy jobban megtervezhesd álmaid otthonát.