+3670 329 1182
6000 Kecskemét, Kőrösi-hegy 36.
info@legohome.hu

Házépítés Kecskemét környékén

Minőségi és megbízható házépítés Kecskemét városában a Legohome szakértő csapatának segítségével.

Míg a minőségi kivitelezésről leginkább referencia munkáink nyújtanak tanúbizonyságot, addig Megrendelőink eddigi bizalmát – a Kecskeméten egyedülálló – előfinanszírozási megállapodásunkkal, kötbér és ár-garanciánkkal nyertük el. 

Miért nélkülözhetetlen a generálkivitelező egy családi ház építésénél?

A generálkivitelező már nem csak a problémamentes családi ház felépítésének kulcsát hordozza magával, de gondoskodik arról is, hogy minden egyes házépítés Kecskemét és környékén a legújabb energetikai előírásokat figyelembe véve valósuljon meg. A több mint 10 éves építőipari tapasztalatunk és szakmai tudásunk mellett a ”generálkivitelezők 5%-os ÁFA kedvezményével”  biztosítunk arról, hogy jövendőbeli otthonod az elképzeléseid szerint, határidőn belül valósuljon meg. Az ÁFA kedvezmény mellett – ami csak olyan építkezéseknél használható fel, ahol magánember helyett, generálkivitelező irányítja az építkezést -, a Legohome csapata kötbér és ár-garanciát is vállal minden újonnan épülő ingatlanjára. 

Legohome-garancia, avagy házépítés Kecskemét városában kockázatok nélkül.

A Legohome alapításánál fontosnak éreztem, hogy a cég alappillérei olyan hiányosságokra és problémákra nyújtsanak megoldást, ami akár az építőipar forradalmasításához is vezethet. 

A Legohome minden újonnan épülő ingatlannál szerződésben vállalja, 

(1) az ár-garanciát,
(2) a kötbér-garanciát,
(3) és az előfinanszírozási megállapodást.

Ezzel a célunk, hogy felszámoljuk azokat a kiskapukat, amiket a vállalkozások és a generálkivitelezők előszeretettel használnak a megrendelők kárára. Túlzás nélkül elmondható, hogy csapatunk gondoskodik arról, hogy a házépítés Kecskemét és környékén a szerződéskötéstől a kulcsátadásig teljesen átlátható és szabályos legyen.

Mit érdemes tudni a Legohome ár-garanciájáról?

A Legohome ár-garanciája biztosítja a Megrendelőt, vagyis Téged arról, hogy a szerződésben foglalt ár változatlan marad egészen a házépítés befejeztéig. 

Ez egyetlen esetben módosulhat: ha a szerződéskötéstől a kulcsátadásig számított 12 hónapon belül a házépítés költségei olyan mértékben megemelkednek, hogy a kiadás meghaladja a bevételt. Ebben az esetben a különbség pótlása – ami kizárólag akkora emelést jelent, hogy a költséget fedezni tudjuk belőle –, ármódosítással jár. 

Fontosnak érzem itt kihangsúlyozni, hogy ilyen esettel még nem volt dolgunk, és minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy minden jövendőbeli házépítés Kecskemét városában hasonló körülmények között valósuljon meg.

Hogyan tudjuk biztosítani az ár-garanciát?

(1) Első és egyben legfontosabb szempont számunkra a kölcsönös bizalom megalapozása, melyet egy alapos és részletes szerződéssel biztosítunk. Ami lényegében azt jelenti, hogy a házépítés befejeztével, továbbá a garanciák és/vagy szavatosság esetleges érvényesítéséig a szerződés minden egyes pontjához tartjuk magunkat.
(2) A telephelyünkön legalább 10-20 házra elegendő építőanyagot tárolunk (pl.: zsalukő, vas, tégla, áthidalók, stb.), a szerződéskötést követően pedig azonnal beszerezzük a megrendeléshez, vagyis a Te házadhoz szükséges személyre szabott anyagot és berendezést (pl.: tető, cserép, hőszivattyú, nyílászárók, stb.). Többek között ez az egyik legnagyobb előnye annak, ha a házépítést megfelelő tőkével rendelkező cégre bízod.
(3) Megbízható alvállalkozóink mellett (akikkel legalább 1 évre szerződésben lekötött alvállalkozói árral rendelkezünk) találhatsz tapasztalt, saját alkalmazású kőműveseket, ablak beépítőket és festőket is. Üzletpolitikánk célja így nem csak az, hogy magunkat, de a Megrendelőt is bebiztosítsuk nem csak a házépítés minőségét illetőleg, de annak árával kapcsolatban is.

Minden, amit a Legohome kötbér-garanciájáról tudnod érdemes

A kötbér-garancia a szerződés egyik legfontosabb eleme, ami egyben egy biztosíték is arról, hogy a házépítés Kecskemét és környékén határidőn belül fog megvalósul.  Amennyiben a generálkivitelezés meghaladja a szerződésben megbeszélt 12 hónapot, minden egyes extra napért 10.000 forinttal kárpótolunk Téged, ami egy hónapos csúszás esetén akár 300.000 forintot is jelenthet. Mielőtt gondolatban nekikezdenél ennek a cseppet sem kis összegű kárpótlásnak az elköltéséhez, fontosnak érzem megemlíteni, hogy eddig minden munkánkat határidőn belül sikerült befejeznünk. Általánosságban elmondható, hogy a jó tervezésnek és az összeszokott csapatnak köszönhetően az eddig felépült családi házainkat 8-10 hónapos kivitelezési idővel sikerült zárnunk.

Eddigi tapasztalataim szerint azonban a zökkenőmentes együttműködés nem is annyira a Legohome-garanciák kedvező feltételeinek köszönhető, hanem az előfinanszírozási megállapodásnak.

Mit érdemes tudni az előfinanszírozási megállapodásról?

Az előfinanszírozási megállapodás lényege a Megrendelő és a generálkivitelező közötti bizalom megalapozása. Ez pontosabban annyit jelent, hogy a Legohome csapata minden házépítése során megelőlegezi az egyes ütemek finanszírozását. Minden egyes házépítés Kecskemét és környékén 9 ütemből áll, amelyeknél csak akkor kell fizetned, ha a szerződésben leírtak alapján kerül az ütemen belül minden átadásra.

Így a szerződéskötéstől az első ütem befejezéséig csupán az aláírásodra lesz szükségünk.

Hogyan néz ki az előfinanszírozási megállapodás a gyakorlatban? 

(1) Az első és egyben elengedhetetlen lépés az, hogy elkészítjük a teljes építési tervdokumentációt;
(2) ezután leszerződünk, majd kiállítjuk az I.-es építési ütemről (terveztetés) szóló számlát;
(3) majd saját tőkéből megcsináljuk az II. építési ütemet (geodéziai felmérés, alapozás szerelőbetonig);
(4) amikor elkészültünk, akkor kiállítjuk a nevedre az II.-es építési ütemről szóló számlát;
(5) eztán a műszaki ellenőröd vagy Te, leellenőrzöd a munkánkat, hogy megfelelő-e;
(6) ha pedig mindent rendben találtál, akkor elutalod nekünk az II.-es építési ütemről szóló számla összegét.

A szerződés aláírásától a kulcsátadásig, vagyis az összes ütem lebonyolításáért a generálkivitelező felelős. A Legohome csapata leveszi a válladról az építkezéssel kapcsolatos összes terhet, ami magába foglalja: 

Milyen pozitívumok szólnak a generálkivitelező mellett?

Túlzás nélkül elmondható, hogy a házépítés Kecskemét és környékén generálkivitelező közreműködésével, már nem csak az ütemezés szempontjából egyszerűbb, de anyagi megfontolásból is jobb megoldásnak bizonyul. 

Ugyanis a már említett 5%-os ÁFA – amely a magánember 27%-os ÁFA-ját helyettesíti – a szakemberek költségeire és az alapanyagárra is vonatkozik. 

Ezen felül olyan kapcsolatrendszerrel rendelkezünk, amely igazán megkönnyíti a – az országunkra egyre kevésbé jellemző – megbízható és szaktudással rendelkező munkaerő megbízását. Így manapság már nem is azon van a hangsúly, hogy vajon érdemes-e generálkivitelezőre bízni a házépítést Kecskemét és környékén, hanem azon hogyan győződhetsz meg arról, hogy jól választottál.

Miért a Legohome a legjobb választás Kecskemét és környékén?

(1) Első és legfontosabb érv, hogy minőségi munkáink 100%-ban leinformálhatóak.
(2) Kecskemét egyik legkedvezőbb négyzetméter árát ajánljuk, amely versenytársainkkal ellentétben a bruttó és nettó adatokat is tartalmazza:

 Házépítés árak
1.

  380.214 Ft/m2*

  nettó ár / bruttó m2
  2.

   399.225 Ft/m2*

   bruttó ár / bruttó m2
   3.

    490.476 Ft/m2*

    nettó ár / nettó m2
    4.

     515.000 Ft/m2*

     bruttó ár / nettó m2

     (3) Végezetül pedig műszaki tartalmaink, igény szerint alakíthatóak. Ez egy kulcsfontosságú rész, ugyanis a műszaki tartalomnál lehet a leginkább spórolni, azonban fontos figyelembe venned a szakmai tanácsot, hiszen egy olcsóbb megoldásnak könnyen lehet, hogy később fizeted meg az árát.
     (+) Extra érvként pedig megemlíteném, hogy több mint 10 évig voltam informatikus, ahol új szoftveres támogatórendszerek gyakorlati bevezetésével is foglalkoztam, az ott megszerzett tapasztalatokat pedig átültettem a saját cégembe. Ez nagyjából annyit jelet, hogy a házépítéssel járó több száz munkafolyamatot teljes egészében átlátom, könnyen koordinálom és ami talán a legfontosabb, hogy 6-8-10 hónapra előre megtervezem.